<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jan 13, 2021

Eerste vaccin voor Turkse gezondheidsminister: ‘Transparantie topprioriteit’

In Turkije is het eerste vaccin woensdag toegediend aan de Turkse minister van Volksgezondheid Fahrettin Koca. Het gaat om een prik van het Chinese Sinovac.

Turkije begint vanaf 14 januari met vaccinatie van al het gezondheidspersoneel, liet de Turkse minister weten. Dat proces was eerst eind december maar is voor de zekerheid vertraagd door een corona-uitbraak bij de douane in China waar de doses lagen. Ook heeft Turkije de drie miljoen vaccins uit China na aankomst twee weken lang opgeslagen en steekproefsgewijs getest.

“Het is onze topprioriteit om het vaccinatieprogramma op een transparante manier uit te voeren”, zei Koca.

Na een vergadering in de hoofdstad Ankara benadrukte hij dat hoge Turkse officials door zich te laten vaccineren “een voorbeeld zullen stellen” voor het volk.

Elk individu krijgt vaccindoses toegewezen op naam met een streepjescode. “Ik wil onderstrepen dat iedereen zich moet laten inenten. We moeten het ons toe laten dienen om terug te keren naar ons normale dagelijkse leven.”

“Ik zei eerder dat er licht was aan het einde van de tunnel. Vandaag is zo’n dag. Betere dagen zullen volgen”, aldus de Turkse minister.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 13-01-2021

Jan 13, 2021
Loading posts...