<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Sep 23, 2018

Eerste vliegtuig Turkije in november een feit

Het eerste opleidingsvliegtuig van Turkije, de Hürkuş-B (Vrije Vogel), wordt na een lang test- en certificeringsproces in november geleverd aan de Turkse luchtmacht. Het Turkse vliegtuig kreeg dit weekend veel aandacht bij het grote Turkse lucht- en ruimtevaartfestival Teknofest op de nieuwe luchthaven van Istanbul.

Het luchtvaartuig heeft inmiddels succesvol duizend vlieguren en 150 vluchten achter de rug. Na de eerste levering krijgen de Turkse strijdkrachten in 2019 nog eens 15 toestellen van eigen makelij in de vloot.

De Hürkuş, die in drie varianten komt, wordt als de beste in zijn klasse getoond en is uitgerust met systemen die vergelijkbaar zijn met die van grote gevechtsvliegtuigen. Het Turkse vliegtuig heeft een digitale cockpit, drukcabine, schietstoel, zuurstofmaskers en een extra stevig landingsgestel.

Het toestel heeft een maximale snelheid en kruishoogte van 310 knopen en 35.000 voet. De Hürkuş-B kan bijna 4,5 uur in de lucht blijven en heeft een bereik van 800 zeemijl. Opvallender zijn de manoeuvreerprestaties van +7 en -3,5 g, waarmee het vliegtuig voor verschillende doeleinden inzetbaar is, is gemeld.

De Hürkuş-C is de gewapende jachtversie van het vliegtuig. Ook werd gewerkt aan een versie met straalmotoren.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL – ANKARA | Gepubliceerd: 23-09-2018

Sep 23, 2018
Loading posts...