<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Mar 04, 2014

Eerste vlucht Turkish Airlines geland op Rotterdam vanuit Istanbul

De eerste vlucht van Turkish Airlines is op 4 maart 2014 exact volgens de geplande tijd van 14:55 geland op de internationale luchthaven van Rotterdam The Hague Airport. De Airbus A321 met vluchtnummer TK1373 landde met aan boord 165 passagiers. Het toestel werd ontvangen met een traditioneel watersaluut.

Nadat alle passagiers uit het toestel waren gestapt vond er een ceremonie met muziek plaats in de terminal van Rotterdam The Hague Airport en werden de passagiers en de uitgenodigden officieel verwelkomd door de luchthavenautoriteiten en door de burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb.

Ahmed Aboutaleb nam het DSC05492woord en vertelde: Ik wil het hebben over waarom een klein stad als Rotterdam is gelinkt met een gigant als Istanbul. Vorig jaar hebben we met mijn collega’s een bezoek gebracht aan Istanbul. Ik wil nogmaals de Turkse autoriteiten bedanken voor de gastvrijheid. De burgemeester van Istanbul heeft een helikoptervlucht voor ons georganiseerd wat zeer exclusief was. Zo konden we de gigant van boven zien. Rotterdam is een stad met 600.000 bewoners, 1,2 miljoen bewoners als we de regio’s samen nemen.

We representeren in totaal 2,2 miljoen bewoners met Den Haag en omgeving. Deze regio produceert 10% van de BBP van Nederland wat 660 miljard Euro is. Rotterdam bevat de grootste haven van de westerse wereld waar dagelijks 90.000 mensen werken. Nog eens 100.000 mensen werken in de industrieën die gebonden zijn aan de haven. We zien er geografisch wel klein uit maar zijn de 14de stad van de wereld in termen van economie. Wie zou hebben gedacht in de jaren ’70 en ’80 dat Istanbul op de ranglijst zou worden genoemd samen met New York, Parijs en London. In de jaren ’80 zouden ze zeggen of je medicijnen nodig had. Er is sprake van een snelle groei. Dat heeft te maken met je eigen energie. Als land. Bereidheid om te kunnen spelen met de toppers van de wereld. Dat is een fascinerende filosofie die ik heb mogen getuigen.”

“Turkije heeft de laatste decennium grote stappen gezet op het gebied van sociale ontwikkeling, democratie en onderwerpen die erg gevoelig liggen in de politiek van de wereld. Dat maakt Istanbul een geweldige bestemming. Ik heb het geluk om Istanbul te mogen toevoegen in onze rij samen met Heathrow en München. Ik denk dat de ontwikkeling van het bedrijfsleven in Istanbul en ook nog eens de culturele dimensie die de stad heeft Istanbul een erg aantrekkelijke bestemming maakt en een nieuw venster opent waar je zelfs voor een weekend naar toe kan gaan.”

DSC05518

Sadik Arslan, de Turkse ambassadeur in Nederland vertelde: “We zijn erg blij dat deze nieuwe vlucht is begonnen. Turkish Airlines heeft zichzelf bewezen in de wereld en is erg succesvol. Deze vluchten zullen een grote rol spelen bij de ontwikkelingen in de handelsrelaties met Nederland.”

CEO van Turkish Airlines Temel Kotil was ook aanwezig tijdens de eerste vlucht en zei het volgende: “Onze route zal een goede link vormen tussen de steden. Dit is ons 203de internationale bestemming. In Europa zijn er 1 miljard passagiers en we zijn een derde van de luchtvaartmaatschappij business in de wereld. We linken meer dan honderd steden nu samen met Rotterdam over de hele wereld. In Afrika zijn we de grootste luchtvaartmaatschappij. We weten dat Rotterdam een van de beste steden is om naartoe te vliegen in de luchtvaart business. Jullie haven is geweldig en gaat nog eens dwars door de steden. Hopelijk zal deze route een bijdrage leveren aan de lokale economie. We beloven dagelijkse vluchten in de toekomst. De passagiers zijn onze baas. We houden van onze passagiers.”

Tijdens de ceremonie werd er waardevolle cadeaus uitgewisseld ter herinnering aan deze speciale dag. Verder trok het nieuwe toestel van Turkish Airlines met sharklets (verlengde stukjes aan het eind van de vleugel) veel aandacht van de vliegtuigspotters die de panoramadak helemaal gevuld hadden. Dit is een van de eerste Airbus toestellen in de wereld die sharklets heeft.

Turkish Airlines gaat vier keer per week lijnvluchten uitvoeren van en naar Istanbul Ataturk Airport. Binnen twee jaar wilt Turkish Airlines dagelijkse vluchten vanuit Rotterdam.

Rotterdam is de 244ste bestemming van de Turkse luchtvaartmaatschappij geworden die op dit moment naar de meeste bestemmingen in de wereld vliegt dan elk ander luchtvaartmaatschappij.

Op de luchthaven van Rotterdam heeft Turkish Airlines een eigen team voor de verkoop, marketing en de operations.

Copyright: Ak Ajans Nederland | Turkse Media

Bekijk hier de foto’s (klik voor vergroting):

 

DSC05453IMG_8616

DSC05503

DSC05515DSC05473DSC05550  DSC05555 DSC05560DSC05571 DSC05653DSC05521

Photo copyright: Ak Ajans Nederland | Turkse Media

 

 

 

Mar 04, 2014
Loading posts...