<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Jun 04, 2015

“Eindelijk een kinderboek over de Ramadan”

Voor iedereen die in multicultureel Nederland opgroeit of opvoedt

Voor naar schatting 1 miljoen moslims in Nederland begint dit jaar rond 18 juni de Ramadan. Waar voor Kerstmis en Pasen volop keuze is aan Nederlandse kinderboeken over deze feestdagen, is er voor de Ramadan een zeer beperkt aanbod. Uitgeverij Bzzidi Media springt hier met haar eerste boek op in. Het kinderboek “Hoe Farah meedoet met de Ramadan, zonder te vasten!” van Naima El Bouzidi is vanaf 3 juni verkrijgbaar. Het boek is naast voorleesboek thuis of op school ook een heel leuk boek voor kinderen om zelf te lezen.Het boekje vertelt over het gezin van het meisje Farah. De Islamitisch-Nederlandse ouders van Farah doen mee met de Ramadan. Farah vindt de Ramadan saai omdat ze dan meestal alleen met haar broertje Akram moet eten. Farah’s ouders vertellen over de avonturen van twee eekhoorntjes Rama en Dan en laten zo zien hoe Farah ook mee kan doen met de Ramadan. Zonder te vasten!Door het boek leren kinderen vanaf 4 jaar op speelse wijze wat de Ramadan is en waarom er mensen aan meedoen.

HoeFarahmeedoetmetRamadanBackjpgMakkelijk praten over de Ramadan in gezinnen, op school of op de BSO
Het boek is een handreiking voor ouders, verzorgers, juffen en meesters die multicultureel opvoeden en voor kinderen die multicultureel opgroeien. Voor iedere ouder, school en kind in Nederland dus eigenlijk. Het maakt niet uit wat hun achtergrond is, kinderen voelen zich thuis in het warme gezin van Farah en zijn dol op de eekhoorntjes Rama en Dan. Voor de lezers die niet zo bekend zijn met de Ramadan, zijn er twee pagina’s met ‘Wist jij dat…?’ opgenomen met uitleg van begrippen als Ramadan, Suikerfeest en vasten. Daarmee is het boek het ideale startpunt voor het bespreken van het thema Ramadan in het gezin, op school of op de BSO.Om voor te lezen vanaf 4 jaar en zelf te lezen vanaf 9 jaar.Te bestellen via www.farahsramadan.nl en www.bol.com en wordt gratis bezorgd.

Bzzidi Media B.V.
De jonge uitgeverij Bzzidi Media (2014) laat door speelse verhalen zien welke gebruiken, waarden en normen kinderen met een niet-westerse achtergrond in Nederland meekrijgen. Voor kinderen met een niet-westerse achtergrond herkenbaar en voor andere kinderen een kijkje in een nieuwe wereld. Maar, is die wereld wel zo anders? En lijken we toch niet allemaal best veel op elkaar?

De drijvende kracht achter Bzzidi Media is Naima El Bouzidi-van der Giesen, van oorsprong sales/business development manager én dochter van Marokkaanse immigranten. Vanuit haar wens op een positieve manier culturen bij elkaar te brengen is zij Bzzidi Media gestart. Naima schrijft de verhalen en werkt samen met designer Sun Jung Huang die de vormgeving en illustraties verzorgt. Naast dit boekje over de Ramadan liggen er nog tal van verhalen en ideeën op de plank.
Naima en Sun hopen met het succes van “Hoe Farah meedoet met de Ramadan, zonder te vasten!” door te kunnen met hun serie. Hun doel: zo vroeg mogelijk zo veel mogelijk bruggen slaan door multiculturele Nederlandse kinderboeken. Met mooie illustraties om eindeloos naar te kijken. Hopelijk volgen er in de toekomst meer kinderboeken en worden naast Farah ook haar vriendjes Ayşe, Shaneeqa, Gyan, Devi en vele anderen tot leven gebracht.

Dit is een origineel bericht van Bzzidi Media B.V.

Jun 04, 2015
blog comments powered by Disqus
Loading posts...