<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Apr 17, 2019

Ekrem Imamoğlu (CHP) nieuwe burgemeester Istanbul

Ekrem Imamoğlu van de grootste Turkse oppositiepartij CHP heeft woensdag zijn mandaat ontvangen van de verkiezingsautoriteiten. Hij is de nieuwe burgemeester van Istanbul.

Het certificaat volgt na hertellingen in sommige districten van de megastad, waar zo’n 15 miljoen mensen wonen, zoals Maltepe, Büyükçekmece en Fatih. Het kleine verschil met zijn opponent zou nog kleiner zijn geworden.

Maandag zei Binali Yıldırım, kandidaat van de regerende AK-Partij, dat het “duidelijk” was dat zijn stemmen tijdens de verkiezingen van 31 maart zijn gestolen en naar Imamoğlu zijn gegaan. De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan spreekt van een georganiseerde misdaad en verklaarde dat de nodige juridische stappen zijn gezet. Ook zijn inmiddels enkele aanhoudingen verricht.

Yıldırım vertelde aan journalisten dat het de Turkse Kiesraad (YSK) is die de uiteindelijke beslissing neemt over de lokale stembus van Istanbul. De regionale kiesraad die het certificaat van Imamoğlu heeft toegekend, maakt deel uit van de hoogste raad.

Volgens voorlopige cijfers krijgt Imamoğlu 4.169.765 stemmen, Yıldırım 4.156.036.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 17-04-2019

Apr 17, 2019
Loading posts...