<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jan 22, 2022

El Salvador: Voorbeeldland Turkije wordt zeer grote macht

Turkije heeft deze week de president van El Salvador Nayib Bukele ontvangen in de hoofdstad Ankara. Beide landen hebben zes nieuwe overeenkomsten getekend op het gebied van onderwijs, landbouw, logistiek, duurzame energiebronnen, defensie en ruimtevaartontwikkeling.

Bukele noemde Turkije een voorbeeldland en gaf aan ook onderdeel te willen zijn van de enorme Turkse groei. Turkije wordt een grootmacht, verklaarde hij. “Op dit punt zijn wij het eens met het Turkse volk. Want stap voor stap bouwen wij een welvarende en innovatieve natie op die zonder angst vooruitkijkt naar de toekomst [net zoals de Turken].”

Opmerkend dat zijn land een van de kleinste landen ter wereld is en zich in het centrum van het hele Amerikaanse continent bevindt, zei Bukele: “Na 200 jaar onszelf te hebben bevrijd van de Spaanse heerschappij, neemt El Salvador eindelijk stevige stappen om zijn ware onafhankelijkheid te bereiken en schrijft een geschiedenis van moderniteit en vooruitgang.”

Het Centraal-Amerikaanse land opende donderdag ook een ambassade in Ankara. Die werd bijgewoond door de Turkse buitenlandminister Mevlüt Çavuşoğlu.

De Salvadoraanse president kreeg ook een rondleiding door het Turkse lucht- en ruimtevaartbedrijf TAI. Beide landen tekenden een samenwerkingsovereenkomst over ruimte- en satellietsystemen. “Ik ben ontvoerd door de Turkse ruimtebasis, betrek iedereen erbij, inclusief de Amerikaanse president!”, schreef hij in een humoristische verklaring.

Bukele onderstreepte in een slotverklaring dat hij “niet kan wachten om president Erdoğan te mogen verwelkomen in El Salvador”. Hij kreeg ook het boek van Erdoğan getiteld ‘Een rechtvaardigere wereld is mogelijk: de wereld is groter dan vijf’, mee.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 22-01-2022

Jan 22, 2022
Loading posts...