<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Jan 04, 2022

Emma Watson spreekt steun uit voor Palestijnen, Israëliërs woedend

De Britse actrice Emma Watson heeft haar solidariteit betuigd aan de Palestijnse kwestie. Dat zorgde voor flinke woede aan Israëlische kant.

De actrice, die bekend staat om haar rol als ‘Hermione Granger’ in de Harry Potter-films, plaatste zondag een bericht op Instagram waarin pro-Palestijnse activisten marcheren met de woorden “Solidariteit is een werkwoord”.

Watson vergezelde de post met een citaat van de Brits-Australische geleerde Sara Ahmed, die zei: “Solidariteit veronderstelt niet dat onze strijd dezelfde strijd is, of dat onze pijn dezelfde pijn is of dat onze hoop op dezelfde toekomst is.”

“Solidariteit omvat toewijding en inspanning, evenals de erkenning dat zelfs als we niet dezelfde gevoelens, of dezelfde levens of dezelfde lichamen hebben, we wel op een gemeenschappelijke basis leven.”

Watsons post oogstte veel bijval van pro-Palestina-Instagram-gebruikers, van wie sommigen haar bedankten voor haar steun. Velen plaatsten ook de hashtags #FreePalestine en #PalestineWillBeFree. Naast haar filmcarrière is Watson ook een VN-ambassadeur voor goodwill voor vrouwen.

Vanuit Israëlische kant klonk direct kritiek. De Israëlische VN-gezant, Gilad Erdan, bekritiseerde haar post fel en haalde op Twitter uit naar de ster. “Fictie werkt misschien in Harry Potter, maar het werkt niet in de werkelijkheid.” Hij werd vergezeld door zijn voorganger, Danny Danon, die Watson ervan beschuldigde ‘een antisemiet te zijn’.

Leah Greenberg, de co-executive director van de progressieve belangengroep Indivisible Guide, verwierp de beschuldigingen van Danon en zei dat ze “een perfecte demonstratie zijn van de uiterst cynische en kwade trouw van antisemitisme om fundamentele uitingen van solidariteit met het Palestijnse volk te stoppen”.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 04-01-2022

Jan 04, 2022
Loading posts...