<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Jan 24, 2017

Engeland snapt nu pas wat Turkije heeft meegemaakt op 15 juli

De Britse parlementariër Crispin Blunt van de grootste partij van het Verenigd Koninkrijk (Conservatieve Partij) heeft na zijn bezoek aan Turkije aangegeven te snappen wat het land heeft meegemaakt tijdens de couppoging op 15 juli.

“Wij hebben begrepen in wat voor een diepe shock Turkije was tijdens de couppoging”, gaf Blunt aan namens de commissie voor buitenlandse zaken van het Britse parlement, waar hij voorzitter van is.

De Britse voorzitter was recent met een delegatie bestaande uit elf Britse en Schotse parlementariërs in Turkije voor een rapport over het land. Het rapport is bestemd voor de Britse regering ter bevordering van de betrekkingen met Turkije.

Gastvrijheid

Blunt sprak naast de Turkse gastvrijheid ook over een uitzonderlijk geval. “We zijn erg blij met de getoonde gastvrijheid in Turkije, maar dat president Erdoğan als leider van het land ruim negentig minuten van zijn tijd voor een parlementaire commissie heeft vrijgemaakt is uitzonderlijk geweest voor ons.”

Video

De Britse parlementariër kreeg van de Turkse autoriteiten ook een video te zien zodat alles duidelijker werd. “President Erdoğan liet ons een video van zeven minuten zien met daarin de gebeurtenissen tijdens de couppoging. We kregen te zien hoe het volk tegen de coup heeft gestreden. Het is in de naam van democratie zeer effectief geweest dat het volk voor hun president de straat is opgegaan waardoor de coup is mislukt”, aldus Blunt.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – LONDEN | Gepubliceerd: 24-01-2017

Jan 24, 2017
Loading posts...