<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Mar 31, 2016

Engelse journalist: Erdogan dapperste moslimleider

De Engelse journalist en schrijver Lauren Booth heeft gezegd dat de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan de dapperste moslimleider is. Booth, de schoonzuster van de Britse oud-premier Tony Blair, vindt dat de Turken een hele grote leider hebben.

De in 2010 moslim geworden Engelse journalist zei in Konya trots te zijn de Turkse president te hebben ontmoet. “Erdoğan is de dapperste moslimleider. Ik ben in tien jaar tijd naar 32 landen afgereisd. Turkije was het land die mij het meeste heeft geraakt. De scholen en universiteiten zijn gratis. Het gezondheidssysteem biedt gratis diensten aan. Terwijl iedereen is weggevlucht van de Syrische vluchtelingen, hebben de Turken ze opgevangen en geholpen. De hele moslimwereld kijkt wat Turkije doet. Ze zijn trots op wat Turkije doet en heeft bereikt. Erdoğan is een hele grote leider voor Turkije”, vertelt Booth.

web237847823478237_23723

Booth vertelde ook hoe ze in 2010 moslim is geworden. “Toen ik in 2006 als journalist voor een Engelse tv-zender meerdere keren naar Gaza en de Westelijke Jordaanoever was afgereisd, zag ik dat de mensen daar hun eten met mij wilden delen en naar hun huizen uitnodigden, terwijl ze zelf weinig hadden en afhankelijk waren. Toen ik vroeg waarom ze dat deden, gaven ze aan dat hun geloof en heilige boek Koran dat aan hun zo vertelt. Ik was daardoor zeer verbaasd. Toen ik meer kwam te weten over de Islam en moslims leerde kennen besloot ik in 2010 moslim te worden. Mijn dochter van 13 jaar oud heeft drie weken geleden besloten om ook moslim te worden”, aldus de schoonzuster van oud-premier Blair.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – KONYA

Mar 31, 2016
Loading posts...