<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Feb 05, 2021

Enorme investeringen in Turkse vakantiehemel Bodrum

Investeringen in de toeristische hotspot Bodrum aan de Turkse Rivièra hebben hun hoogtepunt bereikt, liet burgemeester Ahmet Aras vrijdag weten.

De lopende en nieuwe investeringen in de zuidwestelijke badplaats hebben maar liefst 10 miljard dollar bereikt, vertelde Aras op een virtuele persconferentie. “Dit omvat alle investeringen van infrastructuur tot toerisme, hotels tot ziekenhuizen, sportscholen tot scholen.”

Hij onderstreepte dat niet alleen de particuliere sector, maar ook de staat aanzienlijk investeert in Bodrum. “Momenteel is er een zeer aantrekkelijk investeringsklimaat in Bodrum, vooral op het gebied van toerisme, maritiem, transport, technologie, sport, hernieuwbare energie en landbouw,” merkte Aras op.

De Turkse burgemeester zei dat het toerisme en de dienstensector de belangrijkste bron van inkomsten zijn voor Bodrum en zei dat de badplaats vorig jaar een verlies van 74 procent heeft meegemaakt als gevolg van de coronapandemie.

De toeristische sector zal naar verwachting herstellen vanaf april met het begin van het vakantieseizoen in Bodrum, merkte Aras op. Hij benadrukte dat Bodrum tot nu toe een aanzienlijk aantal toeristen uit Europa heeft ontvangen en zei dat er initiatieven zijn begonnen om de toerismemarkt te diversifiëren.

“We hechten veel belang aan het aantrekken van Russische en Oekraïense toeristen”, zei hij.

De badplaats zal zich ook richten op de MICE-sector (vergaderingen, conferenties en tentoonstellingen) om meer buitenlandse investeringen te ontvangen, zei Aras. “We zijn vastbesloten om van Bodrum het Davos van Turkije te maken.”

Aras zei dat de gemeente eraan werkt om het aantal toeristen en de inkomsten hieruit te vergroten.

“We doelen dit jaar op 2,5 miljoen buitenlandse toeristen en 5 miljard dollar door de sector te diversifiëren naar gastronomie, landbouw, gezondheid, natuur, sport en congressen.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 05-02-2021

Feb 05, 2021
Loading posts...