<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jun 30, 2020

Enorme vraag naar Turkse 3D-printers

Turkse fabrikanten draaien overuren om aan de wereldwijde vraag naar 3D-printers te voldoen. Daarmee worden veiligheidsuitrusting zoals mondkapjes ‘geprint’.

“We worden geconfronteerd met een vraag die boven verwachting is”, zegt algemeen Emre Akıncı van een Turks bedrijf.

Akıncı stelt dat gebruikers zonder technische kennis ook gemakkelijk 3D-printers kunnen gebruiken. “Er zijn websites die 3D-inhoud aanbieden.”

De Turkse directeur zegt dat verschillende ontwerpmodellen zoals speelgoed, auto-onderdelen en accessoires gratis kunnen worden gedownload van websites. “Gedownloade modellen kunnen daarna via ons programma genaamd xDesktop in 3D worden geprint.”

Volgens hem zullen sommige bedrijven vanaf volgend jaar gratis of tegen een kleine vergoeding 3D-modellen van verschillende producten aanbieden aan consumenten.

“Bij het maken van een professioneel ontwerp worden 3D-ontwerpprogramma’s gebruikt. Ook kan een object via enkele mobiele toepassingen worden gefotografeerd en driedimensionaal afgedrukt worden.”

“Ons programma xDesktop, ontwikkeld door Turkse ingenieurs, past gratis bij alle wereldwijd bekende 3D-ontwerpprogramma’s. Ongeacht met welk programma het ontwerp is gemaakt, het kan worden afgedrukt met xDesktop.”

Akıncı vertelde dat ze rekening houden met de vraag naar betaalbare producten en een nieuwe 3D-printer genaamd Zaxe xlite hebben geïntroduceerd. Daar heeft het bedrijf positieve feedback op ontvangen.

“Degenen die nog nooit een 3D-printer hebben gebruikt, zeggen dat het eenvoudig is om het product in te stellen en te gebruiken. 3D-printen is net zo eenvoudig als gewoon printen.”

“Een groot aantal filantropen kopen onze 3D-printers om ze daarna aan scholende te doneren. 3D-printers, die de productie van alles mogelijk maken, leveren een belangrijke bijdrage aan het onderwijs van studenten.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 30-06-2020

Jun 30, 2020
Loading posts...