<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jun 16, 2015

‘Er heerst veel onrust onder werkgevers en werknemers’

Er heerst veel onrust onder werkgevers en werknemers. Dat concludeert Timeflex, initiatiefnemer van www.kloptmijnloon.nl. “We fungeren inmiddels in toenemende mate ook als vraagbaak voor werkgevers en ZZP’ers. En dat vinden wij verontrustend; men is in verwarring”, aldus directeur Maarten van Panhuis.

Kloptmijnloon.nl is sinds januari jl. online. Werknemers kunnen hier gratis hun loonstrookje uploaden en laten analyseren. Vanaf januari is massaal gebruik gemaakt van deze mogelijkheid, waardoor Timeflex ook een actie is gestart om vakantie-loonstrookjes gratis te controleren. Van Panhuis: “In eerste instantie werd kloptmijnloon.nl vooral gebruikt door werknemers, maar inmiddels is er ook een grote toeloop van werkgevers en ZZP’ers. Niet zozeer om hun loonstroken te laten controleren, maar om hun vragen kwijt te kunnen. Er worden veel vragen gesteld via het platform. We horen van ondernemers dat ze niet meer weten hoe het zit. En ze weten ook niet waar ze terechtkunnen met hun vragen. De website kloptmijnloon.nl komt veelvuldig voorbij in de landelijke media en via radio-spots, dus de stap om hun vragen bij ons neer te leggen, is klein.”

Wet werk en zekerheid
“Steeds als er weer iets in het nieuws is over de arbeidsmarkt, merken wij dit aan het websitebezoek én aan de hoeveelheid vragen die we via kloptmijnloon.nl krijgen”, aldus Van Panhuis. “Per 1 juli 2015 treedt een groot gedeelte van de Wet werk en zekerheid (Wwz) in werking. Werkgevers zijn onvoldoende op de hoogte van de wettelijke regels die straks van toepassing zijn. En nog belangrijker: ze weten niet wat de consequenties zijn en welke maatregelen ze moeten nemen. We krijgen dus veel vragen binnen over deze wetgeving. Verreweg de meeste vragen gaan over de transitievergoeding, gevolgd door de nieuwe regeling omtrent contracten.”

Payrolling
Ook recente uitspraken van minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en FNV-voorman Ton Heerts
zorgen voor veel vragen vanuit werkgevers, maar vooral vanuit ZZP’ers. Asscher riep op payrolling te willen terugdringen, maar kondigde enkele dagen later een nieuwe wet aan waarin de rechten van payroll-medewerkers worden gelijkgetrokken met werknemers met een vast contract bij de baas voor wie ze werken. Heerts pleitte voor afschaffing van de zelfstandigenaftrek voor zzp’ers.

 

Dit is een origineel bericht van Timeflex Personeelsdiensten B.V.

Jun 16, 2015
Loading posts...