<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Dec 31, 2015

Erdogan: ‘3100 terroristen uitgeschakeld tijdens schoonmaakoperaties’

Turkije heeft genoeg kracht, beschikt over genoeg middelen en is standvastig om de terreurorganisatie in het land te verslaan. Dat zei de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan donderdag.

“Onze veiligheidsdiensten maken de bergen en steden nauwkeurig schoon van deze terroristen. Deze schoonmaakoperaties zullen blijven doorgaan. Turkije heeft genoeg kracht en middelen om deze terreurgroep te verslaan. Deze terreurgroep is ook een marionet geworden van landen die zich vijandig opstellen tegenover Turkije”, sprak de Turkse president.

Erdoğan gaf aan hoeveel terroristen er tot nu toe zijn uitgeschakeld: “In 2015 zijn er ruim 3100 terroristen uitgeschakeld, zowel in het binnenland als in het buitenland.”

“Onze grootste bron van verdriet is dat er 200 militairen en burgers zijn omgekomen in de strijd tegen terreur. Ik betuig hierbij nogmaals mijn medeleven aan de nabestaanden”, sprak Erdoğan.

“Moorddadige Assad-regime”

De Turkse president zei ook dat Turkije de Turkmenen, die door het Assad-regime wordt belaagd, zal verdedigen. “Het moorddadige Assad-regime, dat 400.000 mensen heeft afgeslacht en 12 miljoen mensen uit hun eigen land heeft laten vluchten, heeft nu de Bayırbucak Turkmenen in zijn vizier. Het Assad-regime en diens ondersteuners moeten niet vergeten dat we onze broeders, de Turkmenen, niet in de steek zullen laten. Het steunen van de Turkmenen is een verplichting voor Turkije. We zullen altijd de mensen die worden onderdrukt verdedigen en steunen”, aldus Erdoğan.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA

Dec 31, 2015
Loading posts...