<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Dec 26, 2017

Erdoğan als held ontvangen in Sudan (exclusieve foto’s + VIDEO)

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan is tijdens zijn tweedaags staatsbezoek aan Sudan zeer lovend ontvangen. Naast de historische ontvangst zijn ook uitingen van een groot aantal Sudanezen niet onopgemerkt gebleven bij internationale en Turkse nieuwsdiensten. Zij legden de nadruk op de liefde die Sudanezen hebben voor Erdoğan.

Vele Sudanezen konden zich niet inhouden bij het zien van de Turkse president en scandeerden meerdere lovende zinnen over Turkije en Erdoğan. Dat gebeurde zowel op de straten van Sudan, als op meerdere locaties, zoals op een universiteit, en in het parlement, waar de Turkse president speeches hield. Hij kreeg ook een eredoctoraat van de universiteit van Khartum.

Het toegestroomde Sudanese volk vindt dat Erdoğan de ‘leider van de moslims’ is. Dat lieten ze onder meer tijdens een zeer luid gejuich weten (vanaf 0:40):

Eerlijke handel

Beide landen hebben 22 overeenkomsten gesloten. Daarmee moet een handelsvolume van 10 miljard dollar worden gehaald, is gemeld. De samenwerking met Sudan verloopt volgens het win-win-principe waar beide landen van profiteren. “Daar dachten westerse landen niet aan toen ze Sudan (en andere Afrikaanse landen) aan het uitbuiten waren”, aldus Erdoğan.

School

De Turkse minister van Onderwijs, die ook deel uitmaakte van de Turkse delegatie, bracht een bezoek aan een school die met steun van Turkije is gebouwd.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – KHARTUM | Gepubliceerd: 26-12-2017

Dec 26, 2017
Loading posts...