<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Apr 01, 2019

Erdoğan bedankt Koerden voor verkiezingswinst: AK-Partij opnieuw grootste van Turkije

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft tijdens zijn traditionele balkontoespraak in Ankara alle Turkse burgers bedankt voor de grote steun. Zijn partij is opnieuw, voor de vijftiende keer, de grootste geworden van Turkije en krijgt op eigen kracht weer de leiding over 40 gemeenten. Samen met de alliantie die zijn partij vormde met MHP komt dat aantal uit op 51 gemeenten. De AK-Partij heeft de leiding bij 56 procent van alle grote Turkse steden.

“Ik zou graag al mijn burgers, vooral onze Koerdische broeders, willen bedanken voor hun gevoeligheid [tijdens deze verkiezingen] waar alles op het spel zat”, sprak de tevreden Turkse president.

De regeringspartij is de grootste geworden in 576 districten en wijken, samen met MHP 732 (totaal 973). Oppositiepartij CHP is de grootste in 211, samen met Iyi, die zelf slechts 18 districten krijgt, 229.

Wel is de AK-Partij hoofdstad Ankara kwijt aan de oppositie CHP en wellicht ook Istanbul. Desondanks heeft Erdoğan’s partij de meeste districten en wijken in Ankara en Istanbul te pakken.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 01-04-2019

Apr 01, 2019
Loading posts...