<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
May 10, 2021

Erdoğan belooft alles te doen om wereld in actie te brengen tegen Israël

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft maandag benadrukt dat hij er alles aan zal doen om de hele wereld, vooral de Islamitische wereld, in actie te brengen tegen de wandaden van Israël. Sinds vorige week vallen Israëlische troepen, ook tijdens deze Ramadan, opnieuw Palestijnen aan. Palestijnse families worden met geweld uit hun eeuwenoude huizen gezet.

Erdoğan sprak maandag met de Palestijnse president Mahmoud Abbas en een sleutelfiguur in Palestina. Ze bespraken de Israëlische aanvallen op de Palestijnen en de Al-Aqsamoskee.

De Turkse president zei dat “hij de aanvallen die het bewustzijn van de hele mensheid schaden, niet alleen moslims, en de vervolging van Palestijnen krachtig veroordeelt”. Erdoğan benadrukte dat Turkije “er alles aan zal doen om de hele wereld, vooral de Islamitische wereld, in actie te brengen tegen het Israëlische terrorisme en de bezetting te stoppen”.

Turkije zal de Palestijnse zaak steunen, achter zijn Palestijnse broeders staan ​​en de eer van Jeruzalem beschermen, voegde hij eraan toe.

Minstens 305 mensen raakten gewond toen de Israëlische politie maandag de Al-Aqsamoskee in de bezet Oost-Jeruzalem bestormde en Palestijnen aanviel die op hun hoede waren om mogelijke invallen door extremistische joden te voorkomen.

De Al-Aqsamoskee is de op twee na heiligste plek ter wereld voor moslims. Extremistische joden noemen het gebied de “Tempelberg” en beweren, in tegenstelling tot het traditionele jodendom, dat het in de oudheid de plaats was van twee Joodse tempels.

Israël bezet Oost-Jeruzalem sinds de Arabisch-Israëlische oorlog in 1967. De hele stad werd in 1980 geroofd, een stap die nooit is erkend door de internationale gemeenschap.

Luchtaanval

Bij een Israëlische luchtaanval op Gaza kwamen maandagavond drie kinderen om het leven.

Antizionisme

De antizionistische rabbijn Yisroel Dovid Weiss wil dat de zionistische regering in Israël verdwijnt en noemde eerder zionisten afvallige nep-joden. “Zionisten zijn geen gelovige Joden. Ze zijn afvallige Joden en haten echte Joden. Zij keren zich tegen God en zijn walgelijke racisten en nationalisten geworden. Het zijn nep-joden. Helaas misbruiken ze joodse symbolen voor eigen doelen. Ze zeggen dat ze dit (landjepik) in naam van God doen en dat God dat wil. Dat berust niet op de waarheid. Niet elke jood is een zionist.”

Daarnaast is kritiek op het zionisme niet gelijk als antisemitisme, aldus de Franse journaliste Dominique Vida in 2019.

Ze reageerde daarmee destijds op de pogingen van de Franse president Emmanuel Macron om antizionisme te associëren met antisemitisme. “Macron maakt duidelijk dat hij is bezweken onder de druk van joodse instellingen en pro-Israëlische lobby’s in Frankrijk”, was een andere reactie, die van Pierre Abecassis namens de Frans-Joodse Unie voor Vrede.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 10-05-2021

May 10, 2021
Loading posts...