<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Mar 11, 2017

Erdogan belooft wraak tegen Nederland; ‘Noord-Korea van Europa’

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft woedend gereageerd op de ondemocratische blokkeeracties van Nederland. Het intrekken van de landingsrechten van een Turkse minister door het Nederlandse kabinet, is de druppel die de Turkse emmer deed overlopen.

President Erdoğan belooft wraak en noemt Nederland fascistisch en een nazi-overblijfsel. “Zij weten niet wat politiek en internationale diplomatie inhouden. Zij zijn angstig en lafhartig”, sprak Erdoğan zaterdag voor een grote menigte Turken over Nederland, dat hij vorige week nog eens zielig noemde.

Turkije dreigt met zware sancties aan Nederland na deze ongekende Hollandse blunder. De Nederlandse plaatsvervangend ambassadeur is als eerste stap op het matje geroepen in Ankara. “Nederland zou nu na moeten denken over hoe hun [diplomatieke] vliegtuigen gaan landen in Turkije. Onderdruk zoveel als je wil. Huisvest al die terroristen [FETO, PKK| maar. Op een dag zullen ze ook jullie raken. Na 16 april zullen we zien. Wij zijn geduldige mensen”, zei Erdoğan.

Erdoğan belooft wraak tegen Nederland ‘Noord-Korea van Europa’2

Dictatuur

De Turks-Duitse oud-Europarlementariër Ozan Ceyhun noemt Nederland Europa’s Noord-Korea. “Vanaf vandaag ben ik klaar met het zogenaamde vrije Nederland. Ze begonnen eerder al fascistisch te worden. Schandalig. Waarom gebeurt dit allemaal? Recep Tayyip Erdoğan is veels te groot voor Nederland. De schoenmaat van Nederland is immers klein vergeleken met die van Erdoğan. Intrekken van de landingsrechten is het beledigen van het Turkse volk van 75-80 miljoen.”

De Turkse minister van Europese Zaken Ömer Çelik zegt dat Nederland is gegijzeld door racisten.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 11-03-2017

Mar 11, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...