<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Oct 16, 2019

Erdoğan boort Macron zeer diep de grond in over Cyprus

De Franse president Emmanuel Macron vroeg de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan tijdens een gesprek deze week wat hij vindt van de afkeurende houding van Turks-Cyprus over de vredesmissie van het land in Noordoost-Syrië.

Op die vraag incasseerde Macron een verbale klap. “Sinds wanneer erkennen jullie Turks-Cyprus?”, haalde Erdoğan uit. De president van Turks-Cyprus vraagt namelijk Turkije om de vredesoperatie te stoppen. Tot nu toe zijn meer dan 600 YPG-terroristen uitgeschakeld. Een twintigtal heeft zich overgegeven aan het Turkse leger, dat hun voor hun berechting van voedsel heeft voorzien.

Daarop vervolgde de president van Frankrijk zijn vraag over een mogelijke grote vluchtelingenstroom richting Europa. “U zei dat u de grenspoorten kunt openen. Hanteert u een rode lijn en heeft u een datum?”, vroeg Macron aan de Turkse president.

Die optie ligt op tafel, legde Erdoğan namens Turkije uit. “Ik kreeg zelfs van sommige EU-landen te horen dat ze liever hebben dat we de deuren naar Europa openen voor vluchtelingen”, aldus Erdoğan.

De Turkse president waarschuwt Europa zijn land niet vals te moeten beschuldigen over de vredesmissie. “Alleen landen voeren oorlog tegen elkaar. We strijden tegen een terreurgroep.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 16-10-2019

 

Oct 16, 2019
Loading posts...