<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jan 23, 2017

Erdogan boort het Westen de grond in vanuit ‘leeggeroofde’ Afrika

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft tijdens zijn staatsbezoek aan het Oost-Afrikaanse land Tanzania gezegd dat het Westen bleef zwijgen tijdens de uitbuiting van Afrika.

“Al het goud van Afrika, al het zilver en diamant, zijn dat niet allemaal weggenomen van Afrika? Is slavenhandel niet hiervandaan gedaan? Bleef de wereld, het Westen, hier niet stil tegenover?”, vroeg Erdoğan zich af in het presidentieel paleis van Tanzania naast zijn collega John Magufuli.

Erdoğan boort het Westen de grond in vanuit ‘leeggeroofde’ Afrika 8

De Turkse president, die in Tanzania is met een grote delegatie voor de bevordering van handelsbetrekkingen met het land, benadrukte dat Turken in Afrika niet voor uitbuiting zijn zoals andere landen dat hebben gedaan, maar de relatie met Afrika zien als band van broederschap.

Erdoğan boort het Westen de grond in vanuit ‘leeggeroofde’ Afrika 2

“Onze voorouders hebben in hun duizendjarige geschiedenis in Afrika nooit gedaan aan kolonialisme. Onze voorouders, die staten hebben gesticht verspreid over drie continenten, hebben nooit gehandeld als imperialisten. De interesse van Turken in Afrika is niet voor eigenbelang ten kosten van een ander, maar voor broederschap. We zien de betrekkingen met Afrika als een win-win-situatie voor beide kanten. Grote Turkse bedrijven doen grote zaken in Afrika.”

Erdoğan boort het Westen de grond in vanuit ‘leeggeroofde’ Afrika 5

Erdoğan was nog niet klaar met zijn kritiek op het Westen, de Verenigde Naties kreeg er ook van langs. “De VN is niet rechtvaardig. Dat is de reden dat het Midden-Oosten een groot bloedbad is geworden. Hetzelfde geldt voor Afrika. Het is tijd dat de hele wereld zich verenigt. De wereld is groter dan vijf [landen]”, aldus Erdoğan.

Erdoğan boort het Westen de grond in vanuit ‘leeggeroofde’ Afrika 1Erdoğan boort het Westen de grond in vanuit ‘leeggeroofde’ Afrika 7 Erdoğan boort het Westen de grond in vanuit ‘leeggeroofde’ Afrika 4 Erdoğan boort het Westen de grond in vanuit ‘leeggeroofde’ Afrika 3

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – DAR ES SALAAM | Gepubliceerd: 23-01-2017

Jan 23, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...