<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Aug 25, 2016

Erdogan corrigeert Amerikaanse journalist naast Biden

Een Amerikaanse journalist is woensdag in Ankara gecorrigeerd door de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan na een vraag over terreurgroep Daesh (IS). Dat gebeurde tijdens een persconferentie met de Amerikaanse vice-president Joe Biden.

De vrouwelijke journalist noemde de terreurgroep een islamitische staat, waarop de Turkse president ingreep en zei dat de Amerikaanse verslaggever zich heeft versproken. “We moeten dit corrigeren. Als we zeggen dat het over een islamitische staat gaat, praten we verkeerd. De juiste term is Daesh. Een islamitische staat produceert geen terrorist”, sprak Erdoğan.

Erdoğan corrigeert Amerikaanse journalist naast Biden (2)

De Turkse president benadrukte nogmaals dat Daesh niets te maken heeft met moslims. “Daesh is een terreurgroep. Het woord islam is afgeleid van het woord vrede. Een moslim pleegt geen aanslag. Een moslim maakt geen zelfmoordterrorist van een 12 tot 14-jarige kind. Daesh doet dat allemaal. Maar ze zullen hier zeer hard voor boeten. Daar is geen twijfel over mogelijk als we samenwerken in de strijd tegen Daesh”, aldus Erdoğan.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA

Aug 25, 2016
Loading posts...