<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Apr 10, 2018

Erdoğan doet oproep aan rijke moslimlanden

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan roept rijke moslimlanden op geld te doneren aan arme landen. “Als met name olierijke moslimlanden hun verplichte aalmoezen aan behoeftige landen geven (zakat), zullen er geen arme mensen meer overblijven in de wereld.”

Dat zei Erdoğan dinsdag in Ankara tijdens een bijeenkomst met coördinators van de Turkse staatsorganisatie voor ontwikkelingshulp (TIKA).

De Turkse president benadrukte ook dat westerse landen “als ze het daadwerkelijk willen honger en armoede in de wereld kunnen tegengaan”. “Westerse landen die in ontwikkelingshulp op de voorgrond staan, lijken het echter meer voor de betrekkingen te doen dan uit noodzaak van behoeftigen.”

Syrië

Erdoğan stelde ook dat Turkije vastberaden is in de herbouw van Syrië. “Er zijn (terreur)groepen en machten die hebben gezworen Syrië compleet te vernietigen. We zijn vastberaden Syrië opnieuw te bouwen en te herrijzen.”

TIKA

De Turkse staatsorganisatie voor ontwikkelingshulp staat mondiaal bekend om zijn hulpprojecten. Turkije heeft binnen vijftien jaar 20.000 steunprojecten gerealiseerd over de hele wereld.

De Turkse projecten variëren van de donatie van complete scholen, ziekenhuizen en appartementencomplexen aan landen tot aan opleiding van artsen, agenten en onderwijzers, verlichting van humanitaire crises elders ter wereld, donatie van voedselpakketten, schoolmateriaal, ziekenhuisapparatuur, voertuigen en machines aan landen in Zuid-Amerika tot aan verre landen in Azië. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 10-04-2018

Apr 10, 2018
Loading posts...