<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jan 23, 2019

Erdoğan en Putin bijeen voor Syrië

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan is woensdag afgereisd naar Rusland. Vooraanstaande agendapunten: Syrië en bilaterale handel tussen Turkije en Rusland.

“Onze gezamenlijke strijd tegen terroristische organisaties in Idlib in Syrië zal worden voortgezet,” zei Erdoğan tijdens een gezamenlijke persconferentie met zijn Russische collega Vladimir Putin in Moskou.

In september kwamen beide landen na een ontmoeting tussen de twee leiders overeen om een ​​gedemilitariseerde zone op te zetten in Idlib. Onder de deal moeten oppositiegroepen in Idlib blijven in gebieden waar ze al aanwezig zijn, terwijl Rusland en Turkije gezamenlijke patrouilles in het gebied uitvoeren om nieuwe gevechten te voorkomen.

De Turkse president benadrukte de noodzaak van gezamenlijke strijd tegen terreurbewegingen, die ook als doel hebben om de samenwerking tussen Turkije en Rusland te schaden, zei de Turkse president.

“Het is uitermate belangrijk dat de terugtrekking van de VS [uit Syrië] niet zorgt voor een situatie die kan worden uitgebuit door terroristen. De VS zal maatregelen nemen tegen bedreigingen over een afstand van 30 kilometer [vanaf de Turkse grens]. We denken met Rusland hetzelfde over dit onderwerp”, liet Erdoğan weten.

Hij zei ook dat Turkse ministers en functionarissen onderhandelingen hebben gevoerd voor een veilige zone in het noorden van Syrië, en voegde eraan toe: “De gevoeligheid van de regio’s die ons bedreigen is van groot belang.”

Putin sprak uit zijn kant dat de bijeenkomst met Erdoğan positieve resultaten oplevert. “Geachte heer de president, erg blij u in Moskou te zien. We blijven onze regelmatige vergaderingen, raadplegingen en gedachtewisseling vervolgen. Ik zou willen opmerken dat dit positieve resultaten oplevert”, zei de Russische president.

“En natuurlijk werken we actief samen aan regionale veiligheidskwesties in Syrië,” aldus Putin.

Handel

De twee landen hebben ook laten weten de bilaterale handel op te willen schroeven naar het grote doel van 100 miljard dollar.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – MOSKOU | Gepubliceerd: 23-01-2019

Jan 23, 2019
Loading posts...