<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Sep 21, 2016

Erdogan haalt stevig uit naar VN en Westen tijdens vluchtelingentop

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft dinsdag stevig uitgehaald naar de Verenigde Naties tijdens de vluchtelingentop in New York.

“De VN-Veiligheidsraad kan niet rechtvaardig zijn zolang de hele wereld daar niet wordt vertegenwoordigd. Het is niet aan vijf landen om het lot van de hele wereld te bepalen. De wereld is nu afhankelijk van beslissingen van deze vijf landen. De wereld is groter dan (deze) vijf”, sprak Erdoğan in de zaal vol regeringsleiders. “Deze VN-veiligheidsraad hoort niet zo te zijn en moet per direct worden veranderd.” (KLIK voor video)

Het Westen

De Turkse president had ook iets te zeggen over de houding van het Westen tegenover vluchtelingen. “Twaalf miljoen Syriërs zijn ontheemd geraakt door de oorlog in eigen land. 2,7 miljoen daarvan zijn in mijn land. Ze zijn te gast in ons huis. We vragen niet waarom ze naar Turkije zijn gekomen. We sluiten onze deuren niet voor deze mensen die zijn gevlucht van bommen en gevechtsvliegtuigen. We doen onze humanitaire plicht en zullen dat blijven doen. Het Westen weigert de vluchtelingen. Maar wij zullen ze accepteren. Want wij zijn mensen”, aldus Erdoğan.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – NEW YORK

Sep 21, 2016
Loading posts...