<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Dec 20, 2017

Erdoğan haalt zeer hard uit naar VAE en Arabische leiders

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft flink uitgehaald naar de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Aanleiding is een tweet van de minister van Buitenlandse Zaken van dat land.

“Stelletje zieligerds die ons proberen te belasteren”, reageerde Erdoğan woensdag vanuit Ankara op een leugenachtige tweet van de Arabische minister sjeik Abdullah bin Zayed. In de tweet zou staan dat de Ottomaanse commandant Fakhri Pasha, de voorvader van Erdoğan, heilige spullen heeft gestolen uit Medina.

“Waar waren jouw grootouders toen Fakhri Pasha Medina aan het beschermen was, jij miserabele?”, haalde de Turkse president uit. “Schaam je. Ken je plek. Jij kent het Turkse volk niet zo te zien. Al helemaal Erdoğan niet. Laat staan zijn voorouders.”

De Turkse president was nog lang niet klaar: “We zien donders goed wat degenen die onze voorouders zwartmaken nu allemaal aan het uitspoken zijn en ook met wie. Als de tijd rijp is, zullen we dit allemaal bekendmaken”, zei Erdoğan.

“Sommige Arabische leiders gebruiken de vijandschap tegen Turkije als dekmantel voor hun onbekwaamheid, onvermogen en verraad. Dat is zeer duidelijk”, aldus Erdoğan.

Kalın

De Turkse presidentiële woordvoerder, Ibrahim Kalin, had ook geen goede woorden over de minister van VAE. Hij waarschuwde ook “dat Arabieren opnieuw tegen Turken worden opgehitst”.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 20-12-2017

Dec 20, 2017
Loading posts...