<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Dec 14, 2018

Erdoğan haalt zwaar uit naar Israël: Gaat jullie nooit lukken

De Turkse president betichte Israël vrijdag van het bewust wegvagen van Islamitisch erfgoed in Jeruzalem sinds vijftig jaar.

“Je [Israël] zal niet in staat zijn om het uit te roeien”, sprak Recep Tayyip Erdoğan op een interparlementair platform over Jeruzalem op de luchthaven van Istanbul.

“Je bedriegt jezelf als je denkt dat je de spirituele identiteit van Jeruzalem kunt vernietigen door er enkele ambassades en consulaten te plaatsen”, zei Erdoğan.

De spanning in de bezette Palestijnse gebieden nam vorig jaar extra toe, toen de Amerikaanse president Donald Trump eenzijdig Jeruzalem als de hoofdstad van Israël erkende.

Jeruzalem blijft de kern van het Israëlisch-Palestijnse conflict, met Palestijnen die hopen dat Oost-Jeruzalem – nu bezet door Israël – uiteindelijk zou kunnen dienen als de hoofdstad van een toekomstige Palestijnse staat.

Wangedrag Israël

Erdoğan zei dat kritiek op de wangedragingen van Israël nooit antisemitisme betekent, eraan toevoegend dat sommige Europese landen zich aan de kant van de VS houden en geen stem verheffen tegen het Israëlische bezettingsbeleid vanwege schandelijke scènes uit de Tweede Wereldoorlog.

“Het bombarderen van kinderen die voetballen langs de kust van Gaza is een misdaad tegen de mensheid die net zo slecht is als de Holocaust”, zei hij.

De Turkse president zei dat Jeruzalem niet alleen de zaak is van een handvol moslims in Palestina, maar dat het “onze gemeenschappelijke zaak” is.

Erdoğan bedankte de “helden die de eer van Jeruzalem en de mensheid hooghouden en de waardigheid van de Islamitische Ummah tegen bezetters beschermen”.

De Palestijnen moeten onderling een einde maken aan onenigheid om het resultaat van de inspanningen van hun vrienden te zien, aldus de Turkse president.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 14-12-2018

Dec 14, 2018
Loading posts...