<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 30, 2018

Erdoğan heeft lang gesprek met Rutte in Argentinië

De Turkse president heeft vrijdag een lang gesprek gehad met premier Mark Rutte rond de G20-top in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires.

De bijeenkomst tussen Recep Tayyip Erdoğan en de Nederlandse premier was gesloten voor pers en duurde bijna een uur.

Naast de ontmoeting met Rutte heeft Erdoğan gedurende een half uur gesprekken gevoerd met de Chinese president Xi Jinping.

De bijeenkomsten zijn ook bijgewoond door de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavuşoğlu en presidentiële woordvoerder Ibrahim Kalin, minister van Financiën Berat Albayrak, communicatiedirecteur van het Turkse presidentiële paleis Fahrettin Altun en minister Ruhsar Pekcan (Handel).

De tweedaagse G20-top in Argentinië begon vrijdag. Naar verwachting zullen ongeveer 15.000 mensen de vergadering bijwonen. Daarnaast volgen minstens 3.000 journalisten de vergadering.

De eerste sessie van de top gaat over menselijke waarden, wereldeconomie, de toekomst van het bedrijfsleven en empowerment van vrouwen.

De tweede sessie behandelt duurzame ontwikkeling en klimaat, terwijl de derde sessie gaat over infrastructuur, energie en toekomst van duurzaam voedsel.

Naar verwachting zal aan het einde van de top op zaterdag een gezamenlijke verklaring worden gepubliceerd.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BUENOS AIRES | Gepubliceerd: 30-11-2018

Nov 30, 2018
Loading posts...