<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Sep 15, 2018

Erdoğan helpt Albanië aan een nationale luchtvaartmaatschappij

De eerste nationale luchtvaartmaatschappij van Albanië, opgericht met grote steun van Turkish Airlines, heeft zijn eerste vlucht uitgevoerd. Dat vond vrijdag plaats tussen Istanbul en Tirana.

Het toestel van Air Albania, een Airbus A319 van Turkish Airlines, is feestelijk met watersaluut ontvangen in Albanië. De ceremonie op de luchthaven in Tirana is bijgewoond door de Albanese premier Edi Rama, ambassadeur van Turkije in Tirana Murat Ahmet Yörük, Albanese ministers en autoriteiten van Turkish Airlines.

De Albanese premier zei op het evenement dat Air Albania “een strategische en langdurige stap is, die is gesteund door Turkish Airlines, een onbetwiste wereldspeler in de luchtvaartindustrie”.

“We konden hier vandaag niet zijn zonder het initiatief en de genereuze steun van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan”, benadrukte Rama.

De Turkse ambassadeur liet weten dat Air Albania zijn testvlucht van Istanbul naar Tirana heeft uitgevoerd. Op zaterdag vond de retourvlucht plaats naar Istanbul met 80 Albanese studenten aan boord.

Yörük beschreef de nieuwe luchtvaartmaatschappij als een brug tussen Turkije en Albanië. “Turken en Albanezen zullen elkaar sneller en goedkoper kunnen bezoeken.”

Bestuurslid Mithat Gorkem Aksoy van Turkish Airlines zei dat dit nog maar het begin is. “We zullen veel grotere investeringen doen in Albanië”.

Op woensdag kondigde Turkish Airlines de oprichting van de joint venture aan. “De luchtvaartmaatschappij is opgericht met een kapitaal tot maximaal 30 miljoen dollar”, staat in de officiële verklaring aan desbetreffende instanties.

Het aandeel van Turkish Airlines in Air Albania is 49 procent. Het overige 41 procent en 10 procent staan op naam van MDN Investment SHPK en Albcontrol, beheerder van het Albanese luchtruim en luchtverkeer en vertegenwoordiger van de Albanese regering.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – TIRANA | Gepubliceerd: 15-09-2018

Sep 15, 2018
Loading posts...