<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
May 07, 2019

Erdoğan: Herverkiezingen Istanbul belangrijke stap voor democratie

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan noemde dinsdag het besluit van de Turkse Kiesraad dat de lokale verkiezingen in Istanbul opnieuw moeten een “belangrijke stap in het versterken van de Turkse democratie”.

“We zien dit besluit van de Turkse Kiesraad (YSK), die de duisternis over de verkiezingen in Istanbul zal wegnemen, een belangrijke stap in de versterking van de Turkse democratie”, zei Erdoğan tijdens zijn parlementaire fractievergadering in Ankara.

“Er is niet zoiets dat de AK-partij het resultaat dat uit de stembus komt niet accepteert”, benadrukte de Turkse president. Hij merkte op dat er sprake is van georganiseerde corruptie, onwettigheden en onregelmatigheden [door de oppositie] tijdens de verkiezingen op 31 maart.

De Turkse Kiesraad besloot maandag dat de verkiezingen in Istanbul opnieuw moeten op 23 juni nadat sommige leden van het stemcomité die tijdens de verkiezingen een rol namen, geen ambtenaren waren zoals wettelijk vereist is. Er loopt een strafrechtelijk onderzoek naar die leden en leden die bewust verkeerde uitslagen ingevuld en gedeeld hebben.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 07-05-2019

May 07, 2019
Loading posts...