<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Apr 23, 2019

Erdoğan: Ik ben vandaag de rijkste man op aarde

23 april is een nationale feestdag in Turkije, namelijk die van de kinderen. Ook dit jaar is dat grootschalig gevierd in alle Turkse steden. Het is ook de Dag van Nationale Soevereiniteit, de datum ter herinnering aan de eerste zitting van de Grote Nationale Assemblee.

Traditioneel mochten kinderen ook dit jaar bij ministeries en het parlement op de stoel van de minister of voorzitter zitten en de leider spelen.

Bij het presidentiële paleis in Ankara was het feest ook groot en waren kinderen uit veel landen te gast bij een gala. “Ik ben vandaag de rijkste man op aarde vanwege de aanwezigheid van al deze kinderen”, reageerde de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan. “Kinderen zijn onze toekomst. De glimlach van kinderen maken deze wereld mooier in een tijd waar oorlogen, geweld en hongersnood de wereld duisterder maken.” Ook stonden veel cadeaus klaar voor de kinderen, waaronder fietsen.

Erdoğan zei dat hij met zijn regering al 17 jaar dag en nacht werkt om het onderwijs in zijn land nog verder te verbeteren en voor meer kansen te zorgen voor jongeren. Een groep jonge kinderen had ook een verzoek aan Erdoğan, namelijk langere pauzes op school. “Ik hoor dat jullie langere pauzes willen. Ik weet van mijn kleinkinderen dat ze 10 minuten ook te weinig vinden. Nou, laten we dan de pauzes 15 minuten maken”, zei de Turkse president waarop hij dat verzoek indiende bij de official naast hem. Dat zorgde voor veel vreugde bij de basisschoolleerlingen.

Ook vroeg de Turkse president alle kinderen zich niet te leiden door computergames en tablets en uit te kijken voor spellen die schadelijke effecten hebben. Voor de Turkse kinderen was de boodschap duidelijk: “Jullie zullen Turkije doen herrijzen naar een niveau waar het toebehoort, gezien jullie energie en vastberadenheid.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 23-04-2019

Apr 23, 2019
Loading posts...