<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Dec 09, 2017

Erdoğan: Israël is een bezetterstaat

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft zaterdag in Ankara gezegd dat Israël een bezetterstaat is. Dat zei hij naar aanleiding van de huidige onrust in Jeruzalem, die door de VS eenzijdig als hoofdstad van Israël is erkend.

“Israël is een bezetterstaat. De Israëlische politie schiet op dit moment op terroriserende wijze gericht op alle Palestijnse jongeren en kinderen in Jeruzalem. Ze vallen Gaza aan met F-16’s. Aan de ene kant vallen ze Palestina aan. Waarom? Ze zeggen dat ze machtig zijn”, sprak Erdoğan tijdens een drukbezocht congres. Hij liet ook een landkaart zien hoe Israël het gebied van Palestina vanaf 1947 heeft ingenomen.

Erdoğan bestempelde dat het Amerikaanse besluit tegen het internationaal recht, menselijke geweten, rechtvaardigheid en feiten is.

De Turkse leider zei ook dat woensdag bekend zal worden wat de stappen worden van moslimlanden, die woensdag bij elkaar komen in Istanbul.

De Turkse president gaf ook aan dat dit probleem niet alleen moslims omvat, maar ook christenen, die ook hard zijn geraakt met de Amerikaanse erkenning van de heilige stad in voordeel van de Joodse staat.

De woede in Palestina en in diverse moslimlanden is enorm. Er is een dag van woede uitgeroepen.

Luchtaanvallen

Bij Israëlische luchtaanvallen in Gaza zijn meerdere Palestijnen gedood, waaronder een baby, meldt het Palestijnse minister van Volksgezondheid. Tientallen Palestijnen raakten gewond.

Aanleiding van de luchtaanval zou zijn dat ‘er raketten op Israël zijn afgeschoten’ vanuit Palestina. Niemand raakte gewond. De ‘raketaanval’ is door niemand opgeëist.

Tijdens uitgebroken rellen zijn er nog eens twee Palestijnen doodgeschoten en honderden gewond geraakt.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 09-12-2017

Dec 09, 2017
Loading posts...