<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Feb 10, 2017

Erdogan over ja-nee-oorlog: Luister naar Mehmet en Fatma in plaats van George en Hans

Oppositiepartijen die tegen de systeemwijziging en nieuwe toekomst van Turkije zijn, moeten meer luisteren naar de eigen bevolking in plaats wat andere landen zeggen. Daarnaast moet men zich laten leiden door het Turkse volk, niet door buitenlandse mogendheden.

Dat zei de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan vrijdag in Aksaray, waar een multi-opening was van meerdere voltooide projecten, waaronder een megaproject. Daar ging onder de zoutmeer Tuz Gölü een grote ondergrondse gasopslagtank ter waarde van 700 miljoen dollar open, een belangrijk energieproject voor Turkije voor meer aardgas-onafhankelijkheid en energie-transport.

Erdoğan over ja-nee-oorlog Luister naar Mehmet en Fatma in plaats van George en Hans2

“Die nee-zeggers, ze moeten eens meer luisteren en zich laten leiden door Mehmet’s en Fatma’s, in plaats van wat de George en Hans zegt”, zei Erdoğan over de naderende grootschalige ja- en nee-campagnes voor het referendum in Turkije.

Erdoğan over ja-nee-oorlog Luister naar Mehmet en Fatma in plaats van George en Hans11

Op de wens van het toegestroomde volk van Aksaray, dat pleit voor de doodstraf voor het grote aantal landverraders en coupplegers met bloed aan hun handen in Turkije, reageerde Erdoğan: “Jullie weten al hoe ik erover denk. We zullen doen wat het volk wil. Nu het referendum nadert [op 16 april], kan met het nieuwe systeem de wensen van het volk in werking treden”, sprak Erdoğan.

Erdoğan over ja-nee-oorlog Luister naar Mehmet en Fatma in plaats van George en Hans3

“Het huidige systeem is onvoldoende om onze grote doelen te halen. We gaan voor een Turks type systeem. Iedereen zal zien dat die nee-zeggers het weer fout zullen hebben, zij willen niet dat jullie de waarheid weten. Noteer nu alles op wat ze zeggen en kijk of dat allemaal zal gebeuren als het systeem is gewijzigd. Zij weten dat ze hiervoor zullen boeten, vandaar dat ze zo doen”, aldus Erdoğan.

Erdoğan over ja-nee-oorlog Luister naar Mehmet en Fatma in plaats van George en Hans4 Erdoğan over ja-nee-oorlog Luister naar Mehmet en Fatma in plaats van George en Hans5

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – AKSARAY | Gepubliceerd: 10-02-2017

Feb 10, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...