<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jul 21, 2016

Erdogan: Kritiek op Turkije? Kijk eerst naar jezelf

Landen die niets zeggen over de maatregelen die Europese landen nemen tegen terreur zoals de noodtoestand, hebben niet het recht om Turkije te bekritiseren en moeten eerst naar hun zelf kijken.

Dat zei de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan woensdag in Ankara tijdens de aankondiging van de Turkse noodtoestand na de mislukte coup.

“Kijk eerst naar jezelf als je Turkije wil bekritiseren om de noodtoestand”, zei Erdoğan tegen critici. “De situatie en aanvallen in Turkije zijn niet te vergelijken met de terreurgebeurtenissen in Europa”, voegde hij eraan toe. “Moge iedereen dit zo weten: we hebben democratie altijd hoog in het vaandel gehouden. Dat zal vanaf nu ook zo blijven.”

Besluit

De noodtoestand is nodig om diegenen die verantwoordelijk zijn voor de couppoging van afgelopen vrijdag te berechten, zei de Turkse vicepremier Numan Kurtulmuş. “Het besluit is niet tegen het Europees mensenrechtenverdrag.” De toestand is juist nodig om de democratie, vrijheden en rechten van de mensen te waarborgen en een tweede couppoging te voorkomen.

Duitsland heeft aangegeven tegen de Turkse noodsituatie te zijn en wil dat het opgeheven wordt.

In Frankrijk is in de afgelopen dagen de noodtoestand in het land met zes maanden verlengd.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA

Jul 21, 2016
Loading posts...