<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Apr 08, 2015

Erdogan: “Mediagroepen medeschuldig aan terreurdaad in gerechtsgebouw”

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft felle kritiek geuit op mediagroepen die foto’s hebben gepubliceerd van de gijzeling van de aanklager door terroristen.

De Turkse president vindt dit “in strijd met de mensheid” en vertelt dat voor hem “deze mediagroepen, die hun bladen en webpagina’s als terroristische propaganda hebben gebruikt, deels verantwoordelijk zijn voor deze terreurdaad waarbij een officier van justitie is vermoord.”

“Ik veroordeel deze mediagroepen omdat zie niet het slachtoffer hebben ondersteund, maar juist de terroristen. Ze hebben dit incident op een manier gepubliceerd die in strijd is met de mensheid, fatsoensregels en rechtvaardigheid,” voegde de Turkse president aan zijn woorden toe.

Erdoğan was ook woedend op de initiatieven om opgesloten journalisten vrij te laten, waarvoor Ankara zware kritiek krijgt uit zowel binnen- als buitenland.

“Deze zogeheten journalisten zijn moordenaars van politie en bewakers. Ze roven geldautomaten leeg. Ze doden soldaten en werpen bommen. Als je hen als journalisten definieert gebruik je hun als een instrument”, aldus Erdoğan.

 

© Turksemedia.nl | AA – ANKARA

 

 

 

 

Apr 08, 2015
blog comments powered by Disqus
Loading posts...