<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Aug 15, 2015

Erdoğan: “Men is jaloers op de kracht van Turkije”

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan reageerde afgelopen zaterdag tijdens een toespraak in Rize op de terreuraanslag in Bingöl waarbij drie Turkse militairen zijn gedood.

Na zijn condoleances aan de families en de Turkse krijgsmacht gaf Erdoğan aan dat Turkije keihard zal blijven optreden tegen terrorisme.

In de afgelopen veertig dagen zijn er 41 Turkse militairen en politieagenten omgekomen tijdens terreuraanslagen. Daarbij zijn er ook 13 burgers om het leven gekomen. 160 mensen raakten gewond.

“Turkije bevindt zich nu in een andere positie dan vroeger. Men is jaloers op de kracht van Turkije. Niemand moet deze kracht op de proef stellen. Wie dat doet zal hiervoor keihard bestraft worden”, aldus Erdoğan.

Bij luchtaanvallen als reactie op de aanslagen van terreurorganisaties zoals de PKK zijn er 390 terroristen gedood waaronder ook vier leiders van de PKK. Meer dan 400 terroristen raakten gewond.

Tijdens grootschalige terreuroperaties van de politie in diverse steden van Turkije zijn er 1.896 mensen opgepakt, waarvan 413 mensen zijn gearresteerd. Een groot deel van de opgepakte mensen bleken een band te hebben met terroristische organisaties zoals de PKK, de jongerengroep van de PKK (YDG-H) en Daesh.

De Turkse president benadrukte dat Turkije met 78 miljoen inwoners één volk, één vlag en één natie is, “ondanks dat er een aantal mensen zijn die dit niet willen begrijpen”.

 

© Turksemedia.nl | AA – RIZE

Aug 15, 2015
blog comments powered by Disqus
Loading posts...