<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
May 22, 2019

Erdoğan: Mensheid wordt misleid

De zogenaamde voorstanders van gerechtigheid falen als het gaat om de rechten van Rohingya, Libië, Palestina en Jeruzalem, en zij “bedriegen de mensheid”, zei de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan woensdag.

Tijdens een bijeenkomst met Turkse officieren van justitie en andere leden van het gerechtelijk apparaat in hoofdstad Ankara benadrukte de Turkse president opnieuw dat de wereld groter is dan de vijf landen, verwijzend naar vijf permanente leden van de VN-Veiligheidsraad die veto-bevoegdheden uitoefenen voor eigen belangen.

“De wereld is groter dan vijf” is een beroemde slogan die herhaaldelijk door Erdoğan wordt gebruikt om kritiek te uiten op de permanente leden van de VN Veiligheidsraad: China, Frankrijk, Rusland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

De Turkse president roept al lang de internationale gemeenschap en de VN-lidstaten op om het ‘onrechtvaardige’ besluitvormingsproces in de VN te hervormen.

In een reactie op het Turkse rechtssysteem zei Erdoğan: “Turkije vecht voor een onafhankelijk en nationaal rechtssysteem dat in het verleden is aangevallen door verschillende terreurgroepen, evenals door politieke en militaire voogdij.”

“We zullen Turkije niet toestaan ​​terug te keren naar slechte, oude dagen toen bendes binnen het gerechtelijk systeem arbitraire gerechtigheid uitoefenden”, zei de Turkse president.

“Geen enkele rechterlijke instantie of rechter kan beslissingen nemen in overeenstemming met de belangen van een partij, politicus of persoon, inclusief mij”, benadrukte Erdoğan.

De Turkse president drong er bij rechters en openbare aanklagers op aan om hun vrijheid te blijven uitoefenen in het licht van intimidaties, verwijzend naar de recente toespraken van de belangrijkste oppositieleider Kemal Kılıçdaroğlu, die zich richtte op rechters vanwege het besluit tot herverkiezingen in Istanbul vanwege grootschalige stembusfraude en gesjoemel met cijfers.

 

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 22-05-2019

May 22, 2019
Loading posts...