<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Mar 25, 2017

Erdogan: Mij ‘dictator’ noemen? Dan noem ik jullie ‘fascist’ en ‘nazi’

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft zaterdag benadrukt het Westen te gaan blijven associëren met ‘fascisme en nazisme’ zolang desbetreffende hem ‘dictator’ blijft noemen.

De dictator-beschuldigingen uit het Westen zijn inmiddels een paar jaar oud tegenover de tegenaanval van de Turkse president, die pas enkele dagen oud is. “Van wie hebben we de rechten en vrijheden beperkt?”, vroeg Erdoğan zich af aan het adres van oppositiepartij CHP en het Westen als antwoord op de aantijging.

“Integendeel, in dit land is tijdens mijn premierschap en presidentschap geen onderscheid gemaakt tussen vrijheden, geloven en (geloofs)stromingen. Helaas noemen degenen die onderscheid maken tussen mensen met een hoofddoek en mensen zonder, ons een ‘dictator’. Zolang het Westen mij een ‘dictator’ noemt, blijf ik hun ‘fascist’ en ‘nazi’ noemen”, aldus Erdoğan.

De Turkse president wijst daarmee op de recente ondemocratische handelingen en ongekende anti-diplomatieke praktijken van sommige Europese landen waarbij volgens Turkije mogelijk meerdere rechten en vrijheden zijn geschonden door deze landen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANTALYA | Gepubliceerd: 25-03-2017

Mar 25, 2017
Loading posts...