<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Aug 05, 2016

Erdogan: Moge Allah ons vergeven

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft zijn excuses aangeboden aan het Turkse volk voor het feit dat hij de Gülenbeweging, die volgens de vele bewijzen van Turkije en bekentenissen van daders en handlangers achter de coup zit, niet heeft kunnen ontmaskeren.

“We hebben hun destijds gesteund, ondanks onze verschillen in zienswijze wat betreft diverse kwesties, denkend dat we ergens wel een akkoord zouden bereiken. We hadden altijd al onze twijfels van hoe ze zich positioneerden [in de diverse rangen in de overheid en leger]. Het zag er uit dat ze met hun breed netwerk onderwijs-, hulp- en vredesactiviteiten verrichtten. Daarom toonden we tolerantie. Ook omdat ze altijd Allah zeiden, onze gemeenschappelijke waarde”, sprak Erdoğan in een toespraak bij het directoraat voor Religieuze Zaken Diyanet.

Erdoğan Moge Allah ons vergeven (3)

“Ik ben verdrietig dat het me in al die tijd niet is gelukt om het ware gezicht van die bedriegersbende te tonen”, zei Erdoğan. “Ik weet dat we ons hiervoor moeten verantwoorden. Moge Allah en het Turkse volk ons vergeven”, aldus Erdoğan.

De Turkse president liet weten dat de tijd van de twijfels voorbij is en het tijdperk van de strijd is aangebroken.

Waarschuwing Diyanet

Diyanet-directeur Mehmet Görmez kwam in zijn toespraak met een waarschuwing. “Dit verraderlijke netwerk, dat ons parlement bombardeerde, heeft de Islam geschaad, terwijl ze het jarenlang hadden over gematigde islam, dialoog tussen religies en tolerantie. De Fethullah [Gülen] Terreurorganisatie (FETÖ) heeft ons bedrogen door het woord Allah te gebruiken. Ze deden alles voor eigen belangen. FETÖ is een valse beweging die denkt dat de leider een mahdi is, de verlosser die op basis van profetieën aan het einde der tijden wordt verwacht door sommige Islamitische stromingen. De leider van deze bende is geen imam of een geestelijke leider. In onze geloof is niemand anders dan profeet Mohammed onze leider en begeleider”, aldus Görmez.

Erdoğan Moge Allah ons vergeven (2)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA

Aug 05, 2016
Loading posts...