<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Sep 18, 2017

Erdogan naar VS: bouw Turkse wolkenkrabber in New York gestart

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft maandag het startsein gegeven van de bouw van een Turkse wolkenkrabber in New York. Hij is deze week samen met een grote Turkse delegatie afgereisd naar de Verenigde Staten voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

De Turkse toren genaamd Türkevi (‘Turks huis’) komt voor het VN-gebouw in de grootste stad van Amerika te staan. “Het is tijd dat de Verenigde Naties wordt hervormd. Zolang dat niet gebeurd, is het onmogelijk om een gezond werkende Verenigde Naties te zien”, sprak de Turkse president op de bouwlocatie. “Dit gebouw past bij de visie van Turkije.”

Het Turkse huis wordt 32 verdiepingen hoog en zal dienst verlenen aan tienduizenden Turkse burgers die in Amerika leven. “Daarnaast is dit gebouw ook voor volken die we als onze vrienden en broeders zien”, zei Erdoğan.

De Turkse president zal deze week ook spreken met zijn Amerikaanse collega Donald Trump. De Turken hebben veel op de agenda staan: zo zal de recente ontwikkelingen in Irak en de Amerikaanse wapenlevering aan terreurgroep YPG, de Syrische tak van de PKK, aan bod komen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – NEW YORK | Gepubliceerd: 18-09-2017

Sep 18, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...