<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Dec 10, 2018

Erdoğan: Niemand kan Turkije de les lezen over mensenrechten

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan zei maandag dat niemand Turkije de les kan lezen over democratie, mensenrechten en vrijheid.

Zijn opmerkingen kwamen vanwege de zeventigste verjaardag van de goedkeuring van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Hij sprak tijdens een evenement met als thema beschaving van de mensheid. “Niemand kan ons land de les geven over democratie, mensenrechten en vrijheid.”

De houding van Turkije tijdens de staatsgreep in 2016, die daardoor verijdeld kon worden, en de broederschap die Turkije toont voor miljoenen vluchtelingen zijn volgens de Turkse president al voldoende om Turkije niet te kunnen betichten op het gebied van mensenrechten en democratie.

“Vanaf nu is Turkije zeker niet de plaats waar problemen met democratie en mensenrechten te vinden zijn”, sprak Erdoğan, die ook kritiek had op mensenrechtenorganisaties: “Zij die tijdens de Gezi-protesten in Turkije (2013) zogenaamd opkwamen voor de mensenrechten, zijn nu blind en doof als het gaat om de protesten in Parijs.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 10-12-2018

Dec 10, 2018
Loading posts...