<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Feb 02, 2019

Erdoğan ontvangt Palestijnse leden Israëlisch parlement

De Turkse president is zaterdag bezocht door Palestijnse leden van het Israëlische parlement.

President Recep Tayyip Erdoğan ontving de vertegenwoordigers tijdens een gesloten bijeenkomst die ongeveer 90 minuten duurde op de presidentiele campus Tarabya Presidential Campus (Huber Villa) in Istanbul, melden presidentiële bronnen.

Erdoğan onderstreepte dat Turkije zich “niet zal keren tegen de Palestijnse zaak of het Palestijnse volk”, eraan toevoegend dat Ankara “alle beschikbare middelen” zal delen om de bezetting te beëindigen en vrede te stichten.

Hij bedankte de Knesset-leden voor hun dienst om de Palestijnse wil te vertegenwoordigen in het wetgevende orgaan van Israël tegen “Tel Aviv’s onderdrukking’ in Gaza”, evenals de “Joodse staatswet en ongegronde retoriek’ tegen Turkije”.

De Turkse leider moedigde de groep verder aan om in eenheid en solidariteit te werken en zei dat de controversiële wet die Israël als een Joodse staat definieert openlijke veronachtzaming van de Palestijnse burgerrechten is.

Onder de aanwezige vertegenwoordigers waren Ahmad Tibi en Talab Abu Arar die de Islamitische oproep tot gebed (adhan) in de Knesset hadden gereciteerd in protest tegen een wetsvoorstel om de oproep in het hele land te beperken.

De vergadering kwam kort na een aankondiging door de Israëlische premier Benjamin Netanyahu dat Israël een mandaat van de tijdelijke internationale aanwezigheid van de VN in Hebron (Khalil) niet zou hernieuwen, die voor het eerst naar de stad werd gestuurd in 1994.

De wetgeving bevordert ook het Hebreeuws als de enige officiële taal, waarbij het Arabisch als een officiële taal wordt verwijderd terwijl het zijn “speciale status” in het land met een “verenigd Jeruzalem” als zijn hoofdstad erkent.

De wet dreigt de Arabische minderheid verder te vervreemden, die beweert dat ze al worden geconfronteerd met discriminatie van Israëlische joden en de regering en al het gevoel hebben dat ze tweederangsburgers zijn.

Palestijnen, die het Israëlische staatsburgerschap hebben en 21 procent van de bevolking vertegenwoordigen, staan ​​bekend als Israëlische Arabieren en hebben leden in het Israëlische parlement, de Knesset.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 02-02-2019

Feb 02, 2019
Loading posts...