<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Nov 08, 2017

Erdogan ontvangt Tesla-baas Elon Musk

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft woensdag Tesla Motors-oprichter en CEO Elon Musk ontvangen. Dat gebeurde in het presidentiële paleis in Ankara.

Het gesprek tussen de twee duurde 70 minuten. De Turkse ministers van Technologie en Transport deden ook mee aan het gesprek, dat als onderwerp elektrische auto’s en duurzame energie had.

Het bezoek van de Tesla-baas komt nadat Turkije bekend heeft gemaakt een eigen (elektrische) auto te gaan bouwen. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 08-11-2017

Nov 08, 2017
 • Mustafa

  Interessant, dit maakt mij nieuwsgierig.
  Nu dat er beslist is om een auto te bouwen, is Elon Musk in Turkije op bezoek bij onze president Erdogan.
  Ben benieuwd naar de eerst volgende berichtgeving.

 • Turkse Turk

  Het is niet bijzonder dat Erdoğan Elon Musk kan ontmoeten maar juist heel bijzonder dat Elon Musk Erdoğan zien mag.

  Het is tevens een teken dat Erdoğan grote waarde geeft aan de technologieën wat Elon Musk ontwikkelt en in zijn bezit heeft.

  Elon Musk werkt met technologieën en ontwikkelt technologieën die van grote strategische waarde zijn die de doelstellingen kunnen dienen waar Erdoğan Turkije heen wil brengen.

  Wat Erdoğan hier probeert is Turkse technologie bedrijven samen brengen met Elon Musk en uit deze samenwerking een win win creëren. Zo kan Turkije zich technologieen eigen maken om eigen consumptie technologie op transport en energie sector eigen te maken als ruimtevaart technologie zich eigen te maken als service van Elon Musk te gebruiken om Turkse satellieten de ruimte in te brengen.

  Erdoğan heeft de middelen (lees Geld, technologie, mankracht, overhreidsmiddelen). Elon Musk kan een enorme injectie krijgen van Erdoğan om zijn eigen doelen sneller te bereiken.

  Erdoğan heeft zoveel middelen dat als hij wil zo een injectie aan Elon Musk geven kan dat Elon niet meer hoog en laag moet springen op tv om extra kapitaal te trekken. Dan kan hij zich volledig concentreren op zijn eigen werk zonder bang te zijn voor faisement of rendement.

Loading posts...