<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Aug 03, 2018

Erdoğan: ‘Ook deze oorlog overwinnen we’

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft tijdens de bekendmaking van een groot stappenplan voor nieuwe groei gezegd dat Turkije ook de huidige economische oorlog zal overwinnen.

“Er woedt nu een economische oorlog tegen Turkije. Men hoeft zich geen zorgen te maken. We zullen ook deze oorlog overwinnen”, sprak Erdoğan vrijdag in Ankara.

Hij deed een oproep aan het Turkse volk: “Wissel je buitenlandse valuta en goud in voor Turkse lira. Laat de wereld jullie nationale weerstand zien.”

Internationale kredietbeoordelaars blijven Turkije steeds manipuleren en partijdig oordelen over de economische status, sprak de Turkse president. “Dat zorgt voor uitdagingen die we te lijf gaan door de Chinese markt in te gaan voor leningen. We geven voor het eerst obligaties uit in Chinese yuan. Turkije richt zich vanaf nu voornamelijk tot de Chinese, Mexicaanse, Russische en Indiase markt.”

De Turkse economie kwam deze week weer onder druk te staan na het conflict met de VS over de omstreden dominee van de Amerikaanse Evangelische kerk Brunson. Het effect op de economie blijft beperkt, verklaarde de Turkse minister van Financiën.

Tijdens het nieuwe stappenplan zijn ook details bekendgemaakt van aankomende Turkse megaprojecten, waaronder Kanaal Istanbul en de tweede en derde kerncentrale. Het land gaat binnen honderd dagen duizend projecten realiseren, aldus Erdoğan.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 03-08-2018

Aug 03, 2018
Loading posts...