<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Aug 29, 2020

Erdoğan opent groot technologiecentrum en 40 fabrieken

Turkije is vastbesloten om een ​​wereldwijd productie- en technologiecentrum te worden.

“We zijn vastbesloten om van Turkije, het centrum van drie continenten, een wereldwijd productie- en technologiecentrum te maken, of sommige mensen dat nu leuk vinden of niet”, zei president Recep Tayyip Erdoğan zaterdag tijdens de openingsceremonie van het MESS Technology Center en 40 fabrieken in Istanbul.

Het technologiecentrum gaat zeer geavanceerde producten op eigen bodem produceren “die kritisch van belang zijn” voor Turkije variërend van additieve productieplatformen, windturbine-onderdelen, hightech warmtepomponderdelen, servomotoren, single-mode lasers voor bijvoorbeeld 3D-printers, CNC-draaibanken en –machines en superkritische vloeistofextractiesystemen.

Met zijn 85 technoparken en 1.607 onderzoeks- en ontwerpcentra is Turkije een stap dichter bij het bereiken van zijn doel om baanbrekende technologieën te ontwikkelen, benadrukte Erdoğan.

Hij zei verder dat Turkse bedrijven tijdens de coronaviruspandemie opvielen met hun hoogwaardige producten, concurrerende prijzen en vooral hun betrouwbaarheid.

“Ik hoop dat het momentum dat Turkije heeft gewonnen verder zal toenemen naarmate de negatieve effecten van de pandemie wereldwijd verminderen en alles weer op zijn plaats begint te vallen”, vertelde de Turkse president.

Erdoğan benadrukte de aanhoudende stroom van investeringen in zijn land. “Turkije, dat 18 jaar geleden geen stap kon zetten zonder het IMF [Internationaal Monetair Fonds], is nu de dertiende grootste economie ter wereld op basis van koopkrachtpariteit.”

Ook is Turkije de leider in landbouwproductie in heel Europa, aldus Erdoğan.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 29-08-2020

Aug 29, 2020
Loading posts...