<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jan 28, 2021

Erdoğan opent grootste jongerencentrum van Europa

In de Oost-Anatolische Turkse stad Elazığ is maandag het grootste internationale kinder- en jongerencentrum van Europa geopend. Het complex staat op een oppervlakte van 225.000 vierkante meter en wekt zijn eigen energie op.

De opening is persoonlijk bijgewoond door de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan.

Het jongerencentrum genaamd Zijderoute heeft 56 ateliers met vele thema’s zoals software, codering, vliegsimulaties, robotica, techniek, industrieel ontwerpen en landbouwzaken. Ook bevat het 3 thematische onderwijs- en conferentiezalen, een eetzaal voor 500 personen, een terras voor 500 personen, een grote bibliotheek, een verkeerstrainingsbaan van 4.000 vierkante meter en 10 thematische buitenvelden van 2.000 vierkante meter om het analytische denkvermogen van kinderen te versterken.

“Het is overduidelijk dat de zijderoute een belangrijke plaats heeft in onze geschiedenis. Het is ons geboortepad te noemen. Het is voor ons van groot belang om een ​​dergelijk werk in Elaziz [originele naam van Elazığ] neer te zetten langs deze route. Zo zullen we een ​​generatie opbouwen die vanaf hier deze reis zal voortzetten”, sprak Erdoğan.

Ook bevindt het grootste onderzoek- en innovatiecentrum (R&D) van Turkije zich in het complex, dat ook een grote machineopslagplaats en jeugdhuizen met 150 bedden heeft.

Alle diensten van het jongerencentrum zijn gratis.

Huizen

Erdoğan was voornamelijk in de stad om nieuwgebouwde huizen, 8.000 woningen, te overhandigen aan aardbevingsslachtoffers. De Turkse stad was namelijk vorig jaar 24 januari opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 6,8, waarbij veel oude huizen onbewoonbaar raakten. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 28-01-2021

Jan 28, 2021
Loading posts...