<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Sep 20, 2021

Erdoğan opent in hartje New York Turkse diplomatietoren voor betere wereld

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft maandag in New York een nieuwe Turkse diplomatietoren, oftewel het Turkevi Center, ingehuldigd. Het monumentale gebouw tegenover het VN-hoofdkwartier is een ​​weerspiegeling van het nieuwe Turkije en diens plaats op het wereldtoneel, benadrukte de Turkse leider. Hij noemde het een meesterwerk.

De Turkse wolkenkrabber van 36 verdiepingen genaamd Turkish House huisvest de permanente VN-missie van Turkije en het Turkse consulaat-generaal.

Het gebouw, met traditionele Turkse architecturale motieven, vooral uit het Seltsjoekse Rijk van een millennium geleden, stijgt naar de hemel in de vorm van een tulp en is te zien vanaf het centrum van Manhattan, de East River en Long Island.

Het gebouw is ontworpen als een symbolische wolkenkrabber die bijdraagt aan de skyline van New York, een van de belangrijkste steden ter wereld, en zal de Turkse cultuur, geschiedenis en diversiteit weerspiegelen. Het Turkevi Center heeft een zilveren Leadership in Energy and Environmental Design-classificatie ontvangen.

Onder de vooraanstaande gasten die de ceremonie bijwoonden op 821 First Avenue in Manhattan was ook Antonio Guterres, de secretaris-generaal van de VN, aanwezig.

Guterres noemde het een “enorm genoegen” om de inhuldiging van het nieuwe Turkevi-centrum bij te wonen en prees verder het ongeëvenaarde record van Turkije in het opvangen en helpen van vluchtelingen. Hij was tevens de eerste gast in ‘het huis van Turkije’. Ook zijn de Britse premier Boris Johnson en mediazwaargewicht New York Times een van de eerste gasten.

“Ik ben persoonlijk bekend met de enorme vrijgevigheid van Turkije en het Turkse volk jegens vluchtelingen”, zei Guterres. “Ik betuig mijn oprechte waardering voor uw steun aan mensen die bescherming nodig hebben.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 20-09-2021

Sep 20, 2021
Loading posts...