<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 09, 2016

Erdogan pakt Duitsland terug: Dus jullie zijn voorbereid?

Nu Duitsland voortvluchtigen uit Turkije (zoals Can Dündar) en terreurverdachten (4.000 dossiers) zeer snel een paspoort heeft gegeven of huisvest, zal het zich ook wel voorbereid hebben op de komst van miljoenen vluchtelingen.

Dat zei de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan woensdag in Istanbul.

“Het lijkt erop dat ze toch iedereen met open armen ontvangen. Stop met het ontvangen van terreurverdachten en doe iets goeds door slachtoffers van terreur, Syrische vluchtelingen en Afrikaanse onderdrukten, op te vangen”, sprak Erdoğan.

“Waarom openen jullie je deuren niet voor vluchtelingen, terwijl jullie het zo ruim hebben dat jullie terroristen opvangen?”, vroeg de Turkse president.

Erdoğan gaf aan dat de Europese lidstaat vast wel voorbereid is op de komst van miljoenen vluchtelingen. “We weten dondersgoed dat ze niets geven om de Afrikanen, Aziaten en mensen uit het Midden-Oosten”, sneerde Erdoğan in de richting van Europa.

De Turkse president had ook iets te zeggen op de Europese ‘dreigementen’ die de toetreding van Turkije tot de Europese Unie in gevaar brengen: “Waar wachten jullie nog op? Hebben jullie nog geen beslissing genomen?”, reageerde Erdoğan.

Boodschap

Deskundigen beweren dat de uitspraken van Erdoğan aangeven dat Turkije genoeg heeft van de loze Europese beloften en de grenzen naar Europa binnenkort open kan gooien als Europa niet snel actie onderneemt. Zo zal Turkije de vluchtelingen niet meer tegenhouden en zullen ze vrij zijn in hun keuze naar welk land ze willen vluchten.

Afspraak

Europa is zijn afspraak om vluchtelingen te verdelen tussen lidstaten niet nagekomen. De Nederlandse PvdA-Europarlementariër Kati Piri noemde eerder deze Europese actie “een schande voor de EU-lidstaten”. (LEES meer)

Turkije vangt al meer dan vijf jaar vluchtelingen op zonder noemenswaardige hulp uit het buitenland. Dat aantal is inmiddels gestegen tot drie miljoen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 09-11-2016

Nov 09, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...