<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jan 27, 2018

Erdoğan: PYD/YPG gaat zwaar boeten voor bombarderen moskeegangers

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft zaterdag in Kocaeli gezegd dat terreurgroep PYD/YPG een zware prijs zal betalen voor hun moorden.

“Zitten die ongelovigen nu onze moskeeën te bombarderen?”, zei Erdoğan voor een grote menigte Turken tijdens een partijcongres in Kocaeli. “Die terroristen zullen zwaar boeten voor de moord op moskeegangers. Zij zullen een zware prijs betalen voor de moord op onze onschuldige en onderdrukte broeders en zusters.”

De Turkse grensstad Kilis is woensdag opgeschrikt door een dubbele raketaanval op een moskee in de stad. Daarbij kwamen twee moskeegangers om het leven, 11 mensen raakten gewond (LEES meer + foto’s)

Zaterdag viel nog een raket in het centrum van Kilis. Twee mensen raakten gewond. De PYD/YPG heeft uit Noord-Syrië tot nu toe meer dan 700 keer geschoten op Turkse stellingen en politiestations in met name Hatay en Kilis.

Manbij

Turkije heeft vrijdag signalen afgegeven dat de militaire operatie Olijftak in Noord-Syrië koers kan zetten richting een tweede PYD/YPG-bolwerk, Manbij. Turkije geeft aan dat het offensief geen keuze is, maar noodzakelijk is om de nationale veiligheid van Turkije te waarborgen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – KOCAELI | Gepubliceerd: 27-01-2018

Jan 27, 2018
Loading posts...