<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 06, 2016

Erdogan reageert op internationale aanval: Niet bang

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft zondag gereageerd op de arrestaties van HDP-leden die worden verdacht van steun aan terrorisme.

“Deze onbeschoften [HDP-ers] proberen Turkije in een kwaad daglicht te stellen in de internationale arena. Zij hebben ons parlement, staat, volk en rechtsstaat geschoffeerd door gebruik te maken van hun parlementaire onschendbaarheid”, sprak Erdoğan in Istanbul tijdens een ceremonie van een universiteit.

De Turkse president gaf aan dat Turkije internationaal met beschuldigingen wordt aangevallen door HDP-ers. “Moge dit duidelijk zijn. Ik maak me daar geen zorgen over. Ik heb niet eens de geringste angst daardoor”, zei Erdoğan.

De Turkse president had ook iets te zeggen op de reacties uit het Westen: “Sinds 20 juli 2015 heeft de PKK 787 militairen en agenten vermoord en 312 burgers gedood. Door terreuraanslagen zijn er ook 6.000 militairen, agenten en burgers gewond geraakt. Tijdens antiterreuroperaties zijn 5.500 wapens, 650.000 kogels, 142 ton explosief materiaal en 15.000 explosieven in beslag genomen. Westen, zie dit dan ook allemaal.”

Terreurvertegenwoordigers

Erdoğan vertelde dat als een parlementariër zich als een terrorist gedraagt, hij dan ook een behandeling zal krijgen die terroristen krijgen. “Een idee of kijkwijze verdedigen is heel wat anders dan het steunen van een terreurgroep en terroristen. Wij hebben respect op alles wat er wordt gezegd, ook al zijn we het daar niet mee eens.”

“Maar als men het heeft gemunt op de eenheid van het land, eenheid van het volk en de veiligheid van onze burgers, sorry hoor, dan luisteren we naar niemand. Het is ons primaire taak om landverraders voor de rechter te slepen”, aldus Erdoğan.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 06-11-2016

Nov 06, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...