<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jun 10, 2019

Erdoğan reageert op onthaalschandaal IJsland

De Turkse president Erdoğan heeft het Turkse elftal steun uitgesproken na het onthaalschandaal door IJslandse autoriteiten in Reykjavik.

Erdoğan belde daarop de voorzitter van de Turkse voetbalbond (TFF) Nihat Özdemir met het verzoek de boodschap door te geven dat de spelers en voetbalcoach zich moreel sterk moeten houden. “Heel Turkije is met jullie.”

Alle nodige stappen zijn gezet, liet de Turkse president weten. IJsland is zowel officieel als diplomatiek op het hoogste niveau gewaarschuwd.

Zondagavond werd het Turkse elftal na een vlucht van 6,5 uur uit Konya urenlang vastgehouden op de luchthaven van Reykjavik. Ook werd sterspeler Emre Belözoğlu een afwasborstel voorgehouden door een loslopende omstander tussen microfoons van media. Dat zorgde voor extra veel woede in Turkije.

“Ik wil niets zeggen. Ze zullen zich nader moeten verklaren”, zei Belozoğlu. “Ze hebben veel te leren van Turkije.”

Stervoetballer Burak Yılmaz zei tijdens het voorval dat “IJsland respectloos en onbeschaafd bezig is”. “We hebben 6,5 uur gevlogen en wachten al 3 uur lang. Alle tassen zijn ingenomen en worden keer op keer opnieuw gecontroleerd. Sommige van onze vrienden zijn nog niet doorgelaten.”

Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken reageerde maandag dat het onnodige lange oponthoud van het elftal van Turkije onacceptabel is. “Men moet er niet aan twijfelen dat het nodige gedaan zal worden”, verklaarde buitenlandminister Mevlüt Çavuşoğlu. “Dit is zoals diplomatiek als menselijk onacceptabel.”

De Turkse minister van Jeugd en Sport heeft besloten om naar IJsland af te reizen om het EK-kwalificatieduel vanaf de tribune te volgen. Voetbalkenners spreken van een schande voor Europees voetbal.

De Turkse regeringspartij verklaarde dat de Turkse voetballers “middeleeuws” zijn behandeld door IJsland. “Dit is een geweldsdelict, echt schandalig. IJsland moet excuses maken en deze dwaasheid stoppen.”

Turkije onderzoekt of de schandalige ontvangst in opdracht is gedaan of luchthavenpersoneel persoonlijk heeft geblunderd.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 10-06-2019

Jun 10, 2019
Loading posts...