<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jan 22, 2017

Erdogan over referendum: Turken willen nieuw systeem

Een meerderheid van de Turken is voor een grondwetswijziging die het land een presidentieel systeem moet geven, nu daarover een referendum nadert. Dat liet de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan zondag in Istanbul weten.

“We zien dat een aanzienlijk deel van het volk voor een nieuw presidentieel systeem is. Als dat niet het geval was, waren we er ook niet aan begonnen, moge dat duidelijk zijn”, gaf Erdoğan aan voor zijn vertrek naar Oost-Afrikaanse landen voor staatsbezoeken.

Het nieuwe systeem is nodig voor een stabieler Turkije. Daarnaast moet het hoofd bieden aan de groeiende economische uitdagingen en veiligheid.

Hoger niveau

Eind vorig jaar liet de Turkse minister van Ontwikkeling, Lütfi Elvan, weten dat Turkije met het nieuwe systeem op economisch gebied en in de politieke arena op een nog hoger niveau zal presteren.

“Wij willen ons land nog sterker maken en laten groeien. We leven in een omgeving waar in plaats van trage handelingen snelle beslissingen moeten worden genomen. We moeten dynamischer worden. Anders bereik je je doelen niet”, sprak Elvan.

De Turkse minister legde uit dat de wetgevende en uitvoerende machten en gerechtelijke mechanismen nog beter kunnen werken bij een presidentieel systeem. “Daarnaast zal de wetgevende macht nog onafhankelijker kunnen opereren. Dit is het systeem dat ons naar een hoger niveau zal tillen”, aldus Elvan.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 22-01-2017

Jan 22, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...